петък, 11 септември 2009 г.

Лечима ли е алергията при децата?

Публикувано от Beberoni в петък, септември 11, 2009
Лекуват се, но с много упоритост и на първо място откриване на алергена.
Ако алергенът е от домашен прах, пух, мухъл, косми от животни те трябва да се отстранят. Ако детето е алергично, независимо от какъв вид алергия, у дома не трябва да се отглеждат домашни животни.
Дете което страда от алергия на дихателната система, не трябва да спи на пухена възглавница. Ако детето е чувствително към домашен прах е добре да се отстранят всички повърхности върху които попада прах. Добре е да премахнете възглавниците от пух, завивки от вълна, плюшени дрехи, завеси, всичко което задържа прах.
Отстраняването на алергените в атмосферата е почти невъзможно, за това и борбата с тях е по трудна.
Отстраняването на алергиите към дадена храна е лесно, просто спрете да предлагате на детето този вид храна за около 3-4 месеца. Ако след този период чувствителността на детето не изчезне, сменете с друга. Ако това са храни без които детето не може, като мляко, сирене, яйца, месо е необходимо да се консултирате с лекар.
За да се определи от коя храна детето прави алергична реакция е добре предполагаемия алерген да се изключи за 4-7 дни. След подобрение на алергията към 10 ден, храната за която се предполага, че е предизвикала алергията се дава отново. Ако тя е предизвикала алергията, болестната картина се повтаря.
Проникването на алергените през лигавицата на храносмилателната система е много сложен процес. То се благоприятства от различни моменти: прекаран възпалителен процес в тънките черва, предварителна обработка на храната, бързината на храненето, по голямото количество приета храна, особено когато се употребяват подправки, които усилват всмукването и.
Хроничните ангини, синуити, трета сливица, кариозни зъби, които често лежат в основата на алергията при някои деца, трябва да бъдат лекувани, а при неповлияване да бъдат отстранени.
Методите за намаляване на алергичната реактивност у детето са разнообразни. С тях се цели да се намали чувствителността на детето към алергена или да се намали общата чувствителност към многообразните алергени в природата. Лечението се провежда под формата на инжекции или вземане на алергена по специални схеми установени от лекар, или общи укрепващи средства: климатолечение, балнеолечение, правилен хигиенен и хранителен режим.
Лечението на острата фаза изисква прилагането на антиалергични средства. До идването на лекаря, успокойте детето, дайте му сокове и течности. При лекарското посещение обяснете от колко време е алергичната реакция, има ли други членове на семейството с алергия. Това ще помогне на лекаря да определи тежестта на алергичната реакция, а от там нейното по краткотрайно или по продължително лечние.
 

Да поговорим за бебетата Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez