събота, 30 май 2009 г.

Къпане на бебето

Публикувано от Beberoni в събота, май 30, 2009
Няколко напътствия за къпане на бебето.

Подходящата температура за къпане на бебето е 37 или 38С. Лесно може да определите температурата и ако имате термометър за вода, но дори и да нямате такъв може да определите дали водата е подходяща за бебето по следния начин: потопете лакътя си, като не трябва да усещате водата нито топла, нито студена.

* Не доливайте вряла вода когато бебето е във ваната. Винаги тествайте водата преди бебето да е във ваната. Така ще избегнете проблеми.

* В какво да къпем бебето: В последно време модата сред майките е да купуват ванички със стойки, под предтекст, че това е удобно. Моето мнение е че тези стойки, не само не са удобни, ами и доста опасни, тъй като не са достатъчно стабилни и има опасност от изтърване на бебето при вадене от ваната.

* Използвайте козметика подходяща за бебета.

* Най добре е бебето да се къпе всеки ден, но дори и да нямате възможност правете го поне на два три дни. Измивайте дупето на бебето, като след това намазвате с подходящо кремче против подсичане.

* Можете да мажете гънките на бебето с преварен на водна баня зехтин, с мехлем от невен или с бебешко олио.

* Сапунисвайте дупето, крачетата, ръчичките и косата, но не прекалявайте с търкането на цялото бебе.

* Къпането, може да става в удобно за вас време. Практикува се вечерно време, за да не изтине бебето. Но ако това не е удобно за майката време, изберете си време на деня когато Ви е най-спокойно, но и все пак не непосредствено преди излизане навън.
 

Да поговорим за бебетата Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez