вторник, 15 юни 2010 г.

За бебето и майката веднага след раждането

Публикувано от Beberoni в вторник, юни 15, 2010
И майката, и бебето имат полза от незабавния контакт след раждане. Вземете предвид следните факти, установени при проучване на първите 1-2 часа след раждането:
• Проучванията показват, че бебетата, които имат контакт с майката и кърмене веднага след раждабето, засукват и поемат гърдата по-добре и сучат по-ефикасно от бебетата, които са били отделени от майките си през първите часове след раждането.
• Това е времето, през което бебето е “нащрек”, време на тихо будуване, което е най-добре за взаимодействие с майката. Очите му са широко отворени, то гледа внимателно, търси вашите очи и, разбира се, гърдата.
• Филмите, направени по време на раждане, показват, че бебетата, сложени веднага след раждането върху корема на майката, правят движения, подобни на пълзене, в търсене на гърдата. Те намират целта си лесно и бързо, често с минимална помощ.
Обръщайте внимание на бебето си през тези ценни моменти. Нека то да чуе гласовете на родителите си, които се е научило да разпознава още в утробата. Притеглете бебето си върху себе си, корем върху корем, бузката му да е до гърдата ви, в контакт кожа-до-кожа. Завийте бебето, и вашата топлина ще го топли и поддържа телесната му температура по-добре от каквото и да било креватче.
 

Да поговорим за бебетата Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez