понеделник, 17 ноември 2008 г.

Изборът на детегледачка

Публикувано от Beberoni в понеделник, ноември 17, 2008
Една добра детегледачка винаги е в помощ на родителите. Тя внася ред в хауса, общува с детето ви, възпитава го. Ето няколко стъпки, които е добре да имате в предвид при избора на детегледачка:

Стъпка 1 Доверете се на приятел или роднина. Най-подходящия човек за вашето дете, е някой с опит и много добри отзиви.
Стъпка 2 Погледнете за някой познат в квартала. Детегледачка в близост до вас винаги е предимство, защото може да откликне в извънредни ситуации.
Стъпка 3 Изберете някой който има достатчно житейски опит. Ако детето ви е навършило 10 години, можете да се доверите на някой, който има опит в гледането на по големи деца. Малките бебета и малките деца, би било да поверите на някой който има повече опит в гледането на такива.
Стъпка 4 Преди да насрочите интервю с кандидатите, определете въпросите, коиттрео ви интересуват. Направете си списък. Задавайте въпроси свързани с опита на човека. Необходимо е да разберете какъв му е опита при оказване на първа помощ, обучение, начините на говорене, навиците му, пуши ли, пие ли, има ли някакви недопустими за вас разбирания и интереси. Поискайте препоръки и ги проверете задължително.
Стъпка 5 Наблюдавайте как вашето дете общува с детегледачката. Докато се опознават взаимно, добре е да присъствате на първите им срещи. Определете някакъв пробен период, през който следете подходите на човека относно възпитанието, хигиената, дисциплината и реакциите на вашето дете.
Стъпка 6 Ако решите да се доверите на някой по млад, определете среща с неговите родители, за да се уверите, че всичко е наред. Не само ще видят детето ви, а и ще са по съпричастни към проблеми или извънредни ситуации.
Ако търсите детегледачкa, погледнете в www.sezam.bg

Ако пък искате да обсъдите, как вашата детегледачка се справя с гледането на детето ви www.beberoni.com
 

Да поговорим за бебетата Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez