неделя, 16 ноември 2008 г.

СПОРТ И БРЕМЕННОСТ

Публикувано от Beberoni в неделя, ноември 16, 2008
През бременността, се случват доста промени в женския организъм. Тези промени предизвикват редица неразположения и дискомфорт. Но бременността не е болест, а състояние на организма. В този смисъл не е необходимо да отказвате, каквото и да било физическо натоварване. Можете да спортувате, естествено умерено. Добре е да правите леки физически упражнения, които да не ви натоварват. Не правете упражения, които натоварват коремната мускулатура. В случай че почувствате болка, усетите замайване, чувствате се отпаднали или получите кръвотечение, незабавно прекратете натоварването и се посъветвайте с вашия гинеколог.

Ето някои видове спорт, подходящи при бременност:
ПЛУВАНЕТО, е един от най-добрите спортове през бременността. Добре е да плувате във вода с температура около 20 градуса, не и по топла. Честотата на тренировките 2 или 3 пъти седмично с продължителност около 20-30 минути на тренировка. Не прекалявайте и не се претоварвайте. Подходящ спорт за практикуване до 7 месец.

ПИЛАТЕС, едни от най подходящите упражнения, оказват положително влияние върху развитието на плода, както и бързото ви възстановяване след раждането

ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ, поддържа мускулния тонус, добро състояние на духа и ви помага да преминете по лесно през вички етапи на бременността.

ТАНЦИ, ако танцувате умерено, без резки движения, бихте могли да се занимавате с тях.

ХОДЕНЕ ПЕШ, най препоръчителното физическо натоварване, с което не само поддържате добра форма, а и снабдявате с чист кислород, вашето бебе.

Всички спортове при които има резки, бързи движения, предизвикващи друсане не са подходящи. Препоръчително е да избягвате спортове като колоездене, скално катерене, бягане, тенис, ски, сноуборд
 

Да поговорим за бебетата Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez