неделя, 16 ноември 2008 г.

Козметика против стрии

Публикувано от Beberoni в неделя, ноември 16, 2008
Козметични продукти, продавани на българския пазар, за предотвратяване появата на стрии:
Крем против образуване на стрии Дева BODY CARE, много добър български крем, който съдържа натурални масла от житен зародиш, слдък бадем, соя и кайсиеви ядки, витами Е и Д-пантенол. Може да се закупи на цена около 5.50 лева.

Mamma Dona 200 мл, цена около 24 лева: съдържа масло от оризови трици, Масло от пшеничен зародиш, Витамин РР, Витамин Е. Нежна кремообразна текстура. Попива бързо.
Kрем за тяло против стрии AVENT, съдържа морски екстракти, подобряващи еластичността на кожата, олиото от папая изглажда и изравнява, бадемовото олио и олио от шеа придават на кожата мекота и влажност. Може да се закупи на цена около 18-19 лева, за 200 мл.
Масажно масло за бременни Bubchen – опаковка от 200 мл, на цена около 15 лева. Предотвратява стриите при бременност, действа стягащо на кожата и я прави гладка С масло от дива роза и чисти растителни масла като масло от жожоба, бадемово масло
и масло от карите. Без съдържание на парафиново масло. Без съдържание на оцветители и консерванти. Чистите растителни масла трайно подържат кожата и я предпазват от изсушаване
Sanosan – в опаковка от 100 мл. на цена около 8-9 лева, предотвратява образуването на стри повреме на бременността, специално пригоден за нуждите на кожата. Съдърца съставки: бамя и масло от жожоба, които поддържат редовния опъващ масаж, предизвикан от разхлабването на съединителната тъкан. При редованата му употреба кожата се изглажда и овлажнява.
Mustela – двойно действие срещу стри – около 36 лв. Патентованата формула съчетава Elastoregulator®, Lupeol и подхранващи и омекотяващи масла, помагащи на кожата да възстанови еластичността и тонуса си. С подобряване издържливостта на разтягане, рискът от появата на стрии се редуцира. Нещо повече, реструктуриращ комплекс на основата на олиго-елементи, със силикон и екстракт от японска акация, регенерира кожата за видимо коригиране на новопоявилите се стрии. От МУСТЕЛА Препоръчват По време на бременност и един месец след раждане, нанасяйте върху всички чувствителни зони на тялото: корем, гърди, ханш и горната част на бедрата.
Нанасяйте крема с двойно действие против стрии още от първия месец на бременността. Колкото по-редовно се използва продуктът, толкова повече се повишава неговия ефект. Продължете да нанасяте продукта против стрии и след раждането. Подобно на всеки белег, стриите не трябва да се излагат на слънце.
Vichy 33 лв. 125ml, Масажен крем за корема, гърдите и бедрата. Предотвратява появата и заличава съществуващите стрии. Стяга кожата, попива бързо.
Lierac - Коригиращ гел против целулит и стрии Centimetric Lierac, на цена от 43 лева, в опаковка от 150 мл. Съдържа силикон и шапиче – бръшлян – хвощ
Шапиче – бръшлян – хвощ: Много богатата на танини и флавони растителната синергия е доказала своята ефективност в предотвратяването появата на стрии и лечението на съществуващите. Редица научни изследвания демонстрират стимулиращото действие на екстракта от шапиче в комбинацията с бръшлян и хвощ върху био-синтеза на макромолекулите в кожната съединителна тъкан (особено колаген и еластин) и възстановяването на профила на разпределение, близък до този на здравата тъкан.
- Силикона: Изследванията демонстрират незаменимата роля на силикона в съединителната тъкан. Наблюдавано е, че силиконът е много важен за синтеза на колагеновите и еластични влакна. Всеки дефицит на силикон или намаляването му в съединителната тъкан може да доведе до загуба на еластичност и цялостност на кожата.
• Ако сте привържаници на народната медицина, чистия зехтин – Екстра върджин и редовното му нанасяне по два пъти на ден, до пълното абсорбиране също би повлияло положително. Неудобството в случая, че е прекомерно мазен и трудно се нанася.
 

Да поговорим за бебетата Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez